Pierogi, ach pierogi! To pyszna kwintesencja kuchni polskiej. Jedni uważają, że ich sekret tkwi w delikatnym, sprężystym cieście, inni twierdzą, że o ostatecznym charakterze decyduje ukryte wewnątrz nadzienie. Niezależnie od tego, do której grupy należymy ? pierogi kochamy wszyscy.
Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i ...
Książka doskonale spełni oczekiwania tych, którzy chcą poznać produkty sprzyjające urodzie i sprawiające, że skóra, włosy i paznokcie stają się zdrowe i piękne. Książka składa się z dwóch części: programu odnowy i przepisów, które w tym pomogą. Autorka zdradza, co należy jeść, czego unikać, i jak, dzięki drobnym zabiegom, pomóc urodzie… A to ws...
Kasza, podstawa tradycyjnej kuchni polskiej. Choć na wiele lat została zastąpiona przez ziemniaki, dziś ponownie jest jednym z najmodniejszych produktów na naszych stołach. W nowej, często zaskakującej odsłonie, proponuje ją Maia Sobczak, autorka popularnego bloga qmamkasze.pl. Prosta, bez zadęcia czy wielkich aspiracji. Smakuje pysznie zarówno...
Biszkopt czy ciasto drożdżowe z kroplą czekolady zmienia naturalny smak ciasta w fascynującą, pełną aksamitu i delikatności tajemnicę. Niezapomniany czar tortu wiedeńskiego i orzeźwiający urok rumowo-śliwkowego brownie to tylko przedsionek kulinarnych odkryć, jakie obiecuje nam świat czekolady. W książce obok wykwintnych tortów znajdziemy krajankę z ...
Tak, właśnie zupom zawdzięczamy przyspieszenie metabolizmu, wzbogacenie naszego organizmu w cenne wartości odżywcze i oczyszczenie z toksyn! Pyszne zupy rozgrzeją jesienią i zimą, odciążą wątrobę i pozwolą odbudować właściwą florę jelitową, dzięki czemu doświadczymy uczucia wyjątkowej lekkości, a wzdęcia, zgaga, zaparcia oraz niestrawność czy ...
Pierwszy w Polsce program redukujący toksyczne myśli, emocje i relacje! Ciało to za mało – trenuj umysł! Wyświetlacz na wadze nigdy nie pokaże twojej prawdziwej wartości, a wyrzeźbione mięśnie nie dadzą ci siły, by osiągnąć trwałe szczęście. Chwyć życie we własne ręce. Zaprzyjaźnij się ze swoimi myślami i ...
W naszych supermarketach pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców, o których pochodzeniu, a także walorach smakowych czy zdrowotnych wiemy niezbyt wiele. Mijamy je obojętnie często dlatego, że nie wiemy, jak je jeść. Oto opracowanie, które uzmysłowi nam, jak wiele tracimy, podchodząc nieufnie do czerymoi, kaki, chinoli, lepiej znanej jako ...
Kulinarna wyprawa dookoła świata z makaronem w roli głównej. Od Makaronu Długowieczności podawanego w Chinach podczas urodzin i obchodów Nowego Roku, przez indonezyjską kokosową zupę laksa z makaronem i cejloński deser z makaronem i lodami, aż po słynne tajskie pad thai (smażony makaron ryżowy) i tybetańską zupę thukpa z ręcznie ...
Najnowsza książka Andrzeja Polana to opowieść, która toczy się wokół stołu. Znany szef kuchni czerpie inspirację z polskiej tradycji kulinarnej, ale w jej nowym, lekkim wydaniu. To jego znak firmowy. Autor chce nam przypomnieć, że wspólne gotowanie i dzielenie się posiłkami zbliża, umacnia związki, utrwala przyjaźnie, scala rodzinę. ...
Jak rozpoznać i leczyć hashimoto? Czujesz się opuchnięta, nie możesz schudnąć lub dopada cię huśtawka nastrojów? To może być choroba Hashimoto. Coraz więcej kobiet zmaga się z chorobami tarczycy, które często bywają nieprawidłowo zdiagnozowane. Dr Eberhard J. Wormer pokazuje, jak w porę rozpoznać zaburzenia pracy tarczycy, zastosować ...
Drogi Czytelniku, Nieznajomy, Przyjacielu, jeśli trzymasz w dłoniach Smakoterapię 2, śmiem podejrzewać, że wiesz już o mnie co nieco. Jeśli jednak nie wiesz, zapraszam Cię serdecznie, abyś zajrzał do pierwszej, bestsellerowej Smakoterapii oraz na stronę Smakoterapia.pl. Znajdziesz tam historię rewolucji kulinarnej, ...
SUPERSOKI to 50 skomponowanych przez ekspertów przepisów na odżywcze soki, z których każdy jest pyszny i dostarczy nam niezbędnej energii.Niezależnie od tego, czy właśnie jesteśmy w trakcie starannie zaplanowanego procesu oczyszczania czy też po prostu wprowadziliśmy je do codziennej diety, ta książka dostarczy ...
Jak zmienić tryb życia na zdrowszy i w nim wytrwać? „Motywator” to książka, która jest jednocześnie źródłem wiedzy, wyzwaniem i przewodnikiem. To kompas, który wskaże ci drogę do lepszego zdrowia, dobrej kondycji i smukłej sylwetki. Oprócz wielu informacji znajdziesz tu ośmiotygodniowy program treningów oraz ...
Moda na smoothie wciąż trwa. To bardzo zdrowy trend, gdyż w kolorowych koktajlach jest dużo cennych składników odżywczych – witamin, mikroelementów czy błonnika. Te niezwykle popularne napoje świetnie służą zdrowiu i urodzie – podkręcają metabolizm, oczyszczają organizm z toksyn
Wymyśliłam te ciastka, bo jem tylko zdrowe rzeczy. Bez cukru, słodzików, margaryny, białej mąki, jajek czy śmietany. Zamiast tego: świeże owoce, płatki różnych zbóż, suszone owoce, nasiona i przyprawy. Absolutnie zdrowe i zrobione wyłącznie z prostych, naturalnych składników. Pyszne, szybkie i zdro...
Lawendowy olejek do masażu relaksacyjnego, syrop z tymianku na suchy kaszel, kojący napar z dziurawca i mięty – dbanie o zdrowie jest prostsze, niż myślisz! Ta książka podpowie ci, jak na własnym parapecie lub w skrzynce na balkonie wyhodować rośliny, które poprawią jakość twojego życia. Nauczy, jak przygotować skuteczne napary, maści i ...
Smakuj zdrowie każdego dnia!Z dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej- odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,- odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,- poprawisz wygląd swojej skóry,- zwalczysz poczucie zmęczenia,- ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność.Jedzenie, które spożywasz na co ...