O niezwykłości Wielkanocy w dużej mierze decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania. Zgodnie z ...
Nowa autorska seria książek kulinarnych Beaty Pawlikowskiej, która proponuje szybkie, zdrowe i pyszne dania z prostych, naturalnych składników. "Oto 33 moje ulubione przepisy na jesień. Zupa z dyni z kasza quinoa, domowe muesli z figami, zupa paprykowa z soczewicą, ...
To kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele przepisów na zdrowe i łatwe do przygotowania potrawy, tym razem zebrane z myślą o osobach cierpiących na choroby serca i układu krążenia. Od kolorowych, pełnych witamin i dobroczynnych dla serca sałatek zaczynając, przez dania z drobiu, ryb i owoców morza, na przekąskach, wartościowych ...
Książka powstała na podstawie programu telewizyjnego Doradca smaku. Zawiera 80 różnorodnych przepisów na potrawy, których przygotowanie utrwalone zostało "krok po kroku" na fotografiach. Michel Moran, znany kucharz, restaurator i juror polskiej edycji programu MasterChef , który zyskał ogromną sympatię telewidzów, stara się zachęcić czytelników do ...
Przedstawiamy dania, które mogą stać się zarówno przebojami codziennego menu, jak i ozdobą świątecznego przyjęcia. Zachęcamy do przygotowywania zdrowych przekąsek, smacznych sałatek, sycących dań obiadowych, wymyślnych deserów oraz kuszących słodkości.Pasta twarogowa czy może tatar z wędzonego łososia, polędwica smażona z ...
Odkąd pamiętam, bardzo często bolał mnie brzuch. W szkole przed klasówkami, przed ważnymi spotkaniami, ale też na wakacjach, a nawet wtedy, kiedy wszystko było dobrze. Próbowałam różnych sposobów, by sobie pomóc, aż wreszcie niedawno trafiłam na miesiąc do szpitala. Okazało się, że najważniejszym powodem różnych moich dolegliwości jest nietolerancj...
Czy wiesz, że witamina C nie tylko wzmacnia odporność, ale także stanowi silny przeciwutleniacz zapobiegający procesom starzenia, a z kolei beta-karoten – czyli prowitamina A – wspomaga wzrok i przyspiesza opalanie? Dowiedz się, jak witaminy wpływają na nasze zdrowie i urodę oraz w jakich występują pokarmach.Oddajemy w twoje ...
Pozbądź się na zawsze zbędnych kilogramów… Z miłości do siebie. W książce Jem (to co) kocham i chudnę Karolina i Maciej Szaciłło dzielą się nie tylko przepisami na zdrowe i pyszne dania, ale też wiedzą psychodietetyczną, która pozwoli Ci pozbyć się zbędnych kilogramów na zawsze… Z miłości do siebie. [...]
Nowa książka autorki bestsellera Metaboliczne IQ – twój kod do zdrowia! Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Dlaczego czytanie składu na etykietach już nie wystarczy? Jak odróżnić produkty, które służą naszemu zdrowiu, od tych, które nas ...
Niezależnie od tego, czy pracujesz w biurze, sklepie, czy fabryce, prowadzisz własny biznes czy kierujesz korporacją, możesz w prosty sposób zadbać o środowisko naturalne.
Kuchnia tradycyjna / Kuchnia light to dwustronna książka kucharska.Przepisy w części „tradycyjnej“ dedykujemy smakoszom niewyobrażającym sobie domowego jadłospisu bez potraw, jakie przyrządzały nasze babcie. Znajdą tu oni typowe dla naszej kuchni zupy na mięsie, pieczenie w aksamitnych sosach czy babki z wielu jaj z obowiązkową maślaną ...
Trzecia część bestsellerowej książki. Nowe, specjalnie skomponowane tygodniowe kuracje. Masz poczucie, że wyglądasz dużo starzej niż wskazuje Twoja metryka? Marzysz o lśniących włosach? Coraz częściej widzisz na swoje skórze tzw. pajączki? Powinnaś oc...
Czego najbardziej boją się kobiety, którym udało się schudnąć? Efektu jo-jo! To on prześladuje je dniami i nocami i nie pozwala w pełni cieszyć się sukcesem, jaki właśnie osiągnęły. Doskonale znam to uczucie i ten strach. Albo znałam. Odkąd przeszłam moją spektakularną metamorfozę i wprowadziłam kilka zasad, boję się jedynie tego… że ...
W swojej książce Dale Pinnock, specjalista z zakresu żywienia i kucharz w jednej osobie, wyjaśnia uzdrawiającą moc pożywienia. Udowadnia, że działanie pewnych substancji zawartych w pokarmach wykracza daleko poza zaspokajanie zapotrzebowania naszych organizmów na witaminy i minerały. Te niezwykłe substancje to cenne fitozwiązki, które działają ...
POWRÓĆMY DO NATURALNYCH SMAKÓW - LEPIEJ „Puzio“ NIŻ WCALETo przesłanie kulinarne Małgorzaty Puzio, autorki tej książki. Uważa, że tylko naturalne, nieprzetworzone jedzenie spożywane na co dzień gwarantuje nam dobre samopoczucie. „Tak się czujesz, jak gotujesz“ - ta stara jak świat prawda niechaj także dziś stanie się naszym hasłem. Tylko tyle i...
Druga część bestsellerowej książki. Jedz i pracuj... to książka dla wszystkich, którzy cały dzień lub jego znaczącą część spędzają poza domem. Dla tych, którym brakuje czasu na gotowanie i najczęściej jadają w stołówkach, restauracjach lub barach szybkiej obsługi. Dla osób wydających sporą część budżetu na ...
Słoiki z przetworami na zimę, po które sięga się aż do lata, to doskonały i praktyczny sposób na urozmaicenie codziennej diety. Można je przyrządzać z różnych produktów i na wiele sposobów. Warzywa i owoce można łączyć ze sobą w różne kompozycje i wzbogacać je smakiem aromatycznych przypraw. Przetwory domowe to zbiór sprawdzonych przepisów na domow...