KUCHNIA DLA BIEGACZY SIŁA Z ROŚLIN Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol
Autor: Violetta Domaradzka, Robert Zakrzewski, Damian Parol
Producent: Publicat
EAN: 9788324521289
Oprawa: Miękka
Ilość stron: 240
Format (cm): 24.5 x 17
Dieta biegacza źródłem jego siły!
Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport.Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych.
Dzięki książce „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”:
• poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności dla biegaczy
• rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania
• z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm
• przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki…., a potem już tylko pobiegniesz dalej.
Co znajdziesz w książce?
Pierwsza część opisuje temat z perspektywy dietetyka, który zajmuje się dietą roślinną dla sportowców. Badania naukowe, zasady suplementacji i wskazówki na temat zdrowego odżywiania poparte wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Druga część odpowiada na pytania: jak zacząć, gdzie robić zakupy, w jakim tempie wprowadzać zmiany. Tu też znajdują się przepisy na śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do chleba, koktajle, napoje, desery oraz specjalne przepisy na dania, które warto spożywać w czasie treningów oraz zawodów sportowych. W ostatniej części książki autorzy dzielą się swoimi doświadczeniami z wyjątkowo wymagającego 100 milowego (170 kilometrowego) biegu górskiego w Chorwacji.
Każde danie w książce zostało zweryfikowane przez dietetyka, ma podaną kaloryczność oraz procent energii pochodzący z tłuszczu, białka i węglowodanów. Dodatkowo oznaczono potrawy, które są bogatym źródłem witamin lub pierwiastków. Dania można dowolnie zestawiać, tworząc jadłospisy na kilka dni. A piękne zdjęcia zachęcają do wypróbowania opisywanych potraw.
Violetta Domaradzka - od zawsze świadoma żywienia, weganka, biegaczka ultra. Kobieta z pasją. Inspiruje do działania innych. Nie straszny jej dystans 100 km w górach. Mama 7-letniej Poli
Robert Zakrzewski - od zawsze aktywny, od wielu lat biega. Kilka lat temu przerzedł na dietę roślinną. Aktywny uczestnik życia sportowego. Uczestnik wielu maratonów, ultramaratonów i biegów górskich.
Violetta i Robert tworzą zespół Run Vegan Team. Na swoim koncie mają m.in. bieg 100 milowy (174 km) oraz biegi Ultra Rzeźnik (100km) i Rzeźnik (78km) w ciągu jednego tygodnia.
Damian Parol Dietetyk specjalizujący się w tematyce żywienia sportowców. Bada wydolność biegaczy na diecie wegańskiej. Uważa, że połączenie sportu i diety roślinnej pozwala uporać się z problemem chorób cywilizacyjnych, takich jak nowotwory, otyłość, cukrzyca typu II czy miażdżyca.
Dieta biegacza źródłem jego siły!
Książka dedykowana osobom biegającym: i tym początkującym, i tym zaawansowanym, którzy chcą poprawić swoją wydajność i zadbać o swoje zdrowie. Inspiruje i zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport.Autorzy przekonują, że dieta roślinna jest w wielu wymiarach łatwiejsza niż myślimy. Sami pisząc książkę, biegali, sprawdzając wszystkie przepisy i z lekkością kończyli co miesiąc ultramaraton, mierząc się z dystansami powyżej 100 kilometrów. Autorzy przekonują, że wystarczy trochę wiedzy i zmiana kilku nawyków, aby cieszyć się efektami diety roślinnej w postaci szybszej regeneracji i większej wydolności organizmu. Przepisy są różnorodne i zachęcają do eksperymentowania z nowymi smakami. Oprócz tradycyjnych wegańskich dań jest również wiele pomysłów na egzotyczne potrawy, którzy autorzy odkryli podczas swoich wielu podróży. W książce między innymi: grzanki z masłem migdałowym, powidłami i świeżymi owocami, pieczona dynia z rozmarynem, kotlety z kaszy gryczanej i buraków, batony energetyczne i wiele innych.
Dzięki książce „Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin”:
• poznasz zasady roślinnej diety oraz liczne korzyści, jakie się z nią wiążą, w szczególności dla biegaczy
• rozwiejesz wiele swoich wątpliwości i uzyskasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania
• z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują one na Twój organizm
• przekonasz się, czy zawartość talerza ma wpływ na trening i wyniki…., a potem już tylko pobiegniesz dalej.
Co znajdziesz w książce?
Pierwsza część opisuje temat z perspektywy dietetyka, który zajmuje się dietą roślinną dla sportowców. Badania naukowe, zasady suplementacji i wskazówki na temat zdrowego odżywiania poparte wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Druga część odpowiada na pytania: jak zacząć, gdzie robić zakupy, w jakim tempie wprowadzać zmiany. Tu też znajdują się przepisy na śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do chleba, koktajle, napoje, desery oraz specjalne przepisy na dania, które warto spożywać w czasie treningów oraz zawodów sportowych. W ostatniej części książki autorzy dzielą się swoimi doświadczeniami z wyjątkowo wymagającego 100 milowego (170 kilometrowego) biegu górskiego w Chorwacji.
Każde danie w książce zostało zweryfikowane przez dietetyka, ma podaną kaloryczność oraz procent energii pochodzący z tłuszczu, białka i węglowodanów. Dodatkowo oznaczono potrawy, które są bogatym źródłem witamin lub pierwiastków. Dania można dowolnie zestawiać, tworząc jadłospisy na kilka dni. A piękne zdjęcia zachęcają do wypróbowania opisywanych potraw.
Violetta Domaradzka - od zawsze świadoma żywienia, weganka, biegaczka ultra. Kobieta z pasją. Inspiruje do działania innych. Nie straszny jej dystans 100 km w górach. Mama 7-letniej Poli
Robert Zakrzewski - od zawsze aktywny, od wielu lat biega. Kilka lat temu przerzedł na dietę roślinną. Aktywny uczestnik życia sportowego. Uczestnik wielu maratonów, ultramaratonów i biegów górskich.
Violetta i Robert tworzą zespół Run Vegan Team. Na swoim koncie mają m.in. bieg 100 milowy (174 km) oraz biegi Ultra Rzeźnik (100km) i Rzeźnik (78km) w ciągu jednego tygodnia.
Damian Parol Dietetyk specjalizujący się w tematyce żywienia sportowców. Bada wydolność biegaczy na diecie wegańskiej. Uważa, że połączenie sportu i diety roślinnej pozwala uporać się z problemem chorób cywilizacyjnych, takich jak nowotwory, otyłość, cukrzyca typu II czy miażdżyca.
W zależności od ilości i wagi zamawianych przez Ciebie produktów, wybranej formy płatności i własnych preferencji, możesz wybrać jedną z form dostawy:
- Najszybciej i najbezpieczniej:
Firma kurierska - dostawa jest realizowana przez profesjonalną firmę kurierską DPD. Wybranie kuriera oznacza wygodę i pewność, że Twoje zamówienie dotrze na czas za niewygórowaną cenę. Dodatkowo, na Twój adres email otrzymasz link do strony, na której na bieżąco będziesz mógł sprawdzać, gdzie znajduje się Twoja przesyłka. - Najtaniej:
Orlen Paczka to najtańsza opcja dostawy. Twoje zamówienie dostarczane jest do automatów paczkowych ORLEN Paczki, stacji ORLEN, kiosków RUCHu i punktów partnerskich. - Najłatwiej:
Odbiór osobisty to najłatwiejszy sposób odbioru zamówionych towarów - zapraszamy do siedziby firmy pod adres: Księgarnia Tania Książka, Poznań Dębiec, ul. Osinowa 14/16 w godz. 9.00 - 17.00. W przypadku odbioru osobistego w Poznaniu, zamówienia można opłacić gotówką oraz kartą.
Koszt dostawy
Całkowity koszt dostawy zamówienia poznasz po dodaniu produktów do koszyka i wybraniu interesującej Ciebie formy dostawy i metody płatności - w podsumowaniu zobaczysz dokładną wartość do zapłaty
WYSYŁKA GRATIS ( Orlen Paczka, Paczkomaty Inpost, Poczta Polska ) = ZAKUPY ZA 200 zł + PRZELEW LUB POBRANIE
WYSYŁKA GRATIS ( Kurier DPD ) = ZAKUPY ZA 250 zł + PRZELEW LUB POBRANIE
Sposób dostawy |
Przedpłata |
Pobranie |
Przewidywany czas dostawy |
Odbiór osobisty ul. Osinowa 14/16, 61-451 Poznań |
BEZPŁATNIE |
BEZPŁATNIE |
- |
Firma kurierska DPD |
19,00 zł | 22,00 zł | 24 godziny |
Paczkomaty INPOST |
18,00 zł | 21,00 zł | 24 godziny |
Orlen Paczka
|
9,90 zł |
12,90 zł |
24 godziny |
Odbiór w punkcie Poczty Polskiej (E-Przesyłka) |
14,50 zł | 16,50 zł | 2-3 dni roboczych |
Poczta Polska |
19,00 zł |
22,00 zł |
2-3 dni roboczych |
|
|
|
|